Hott Stuff !
Sustineti blogul, EFECTUATI o cautare !!!

luni, 28 iunie 2010

Romania poate sa-si declare falimentul si incapacitatea de plata !

Marirea taxelor nu se va vedea imediat la buget si nu va rezolva problema pensiilor si salariilor, in schimb Romania ar putea sa-si declare falimentul si sa isi declare incapacitatea de plata, pentru ca datoriile sa fie platite de guvernele straine, a declarat vineri, pentru Agerpres, analistul Ilie Serbanescu.

"Daca marim taxele asta se va vedea peste cateva luni, dar pensiile si salariile trebuie platite la zi. O tara care plateste din imprumuturi pensii si salarii este in faliment. Eu zic sa ne declaram falimentul, deci sa intram in incapacitate de plata, iar datoria, care nu e a noastra, sa fie platita de guvernele straine", a spus Serbanescu, ca reactie la decizia a Curtii Constitutionale care a respins legea privind reducerea pensiilor.

Curtea Constitutionala a Romaniei a decis, vineri, ca sunt neconstitutionale anumite prevederi din Legea privind unele masuri necesare in vederea restabilirii echilibrului bugetar, pentru care Guvernul si-a asumat raspunderea in fata Parlamentului, au declarat surse judiciare.

Potrivit surselor citate, a fost declarat neconstitutional articolul 9 al proiectului de lege.

La articolul 9 din actul normativ se prevede: "(1) De la data intrarii in vigoare a prezentei legi, cuantumul brut al pensiilor cuvenite sau aflate in plata, precum si indemnizatia de insotitor pentru pensionarii de invaliditate gradul I, se diminueaza cu 15%. (2) La determinarea cuantumului brut al pensiilor, precum si a indemnizatiei de insotitor pentru pensionarii de invaliditate gradul I, ce vor fi stabilite sau acordate incepand cu data intrarii in vigoare a prezentei legi, valoarea punctului de pensie utilizata este de 622,9 lei".

In aceste conditii, legea nu mai merge direct la promulgare, ci este retrimisa Parlamentului pentru a o pune in acord cu decizia Curtii Constitutionale.

sursa: capitalul.ro
Digg Google Bookmarks reddit Mixx StumbleUpon Technorati Yahoo! Buzz DesignFloat Delicious BlinkList Furl

0 comentarii: on "Romania poate sa-si declare falimentul si incapacitatea de plata !"

Trimiteți un comentariu

COMENTEZI ???? Foarte Bine, doar asa te vei remarca !