Hott Stuff !




Sustineti blogul, EFECTUATI o cautare !!!

miercuri, 25 noiembrie 2009

Banca Romaneasca: conditii mai bune de acordare a creditului Prima Casa

Banca Romaneasca a imbunatatit conditiile de acordare a creditelor ipotecare pentru achizitionarea "Primei Case", pentru a fi mai accesibil pentru clienti, informeaza un comunicat al bancii.
Modificarile operate tin de scaderea salariului minim pe care un solicitant trebuie sa il aiba pentru a avea acces la "Prima Casa", cu mentinerea in limite prudentiale a gradului de indatorare al clientilor.

"Banca Romaneasca a revizuit conditiile de creditare impuse pentru programul "Prima Casa", mentinand in continuare cea mai buna oferta financiara din piata: o marja de doar 3,75 la suta peste EURIBOR 3M (la trei luni) la creditele in euro, suportarea de catre banca a comisionului de garantare de 0,37 la suta din valoarea creditului, datorat FNGCIMM, suportarea de catre banca a costului evaluarii imobilului care face obiectul garantiei, lipsa comisionului de rambursare anticipata", a declarat Lakis Couninis, director executiv Unitatea Retail.

Astfel, in cazul in care o familie cu trei membri solicita un credit in valoare de 57.000 euro pe o perioada de 30 de ani, trebuie sa prezinte un venit minim pe familie de doar 2.900 lei. Aceste venituri sunt mai mici decat cele solicitate pana acum cu circa 450 lei.

Dupa redistribuirea plafoanelor initiale alocate in cadrul programului "Prima Casa", Banca Romaneasca dispune de 27,4 milioane euro, in noile conditii nefiind exclusa posibilitatea ca dupa epuizarea sumei sa fie solicitata o suplimentare.

In prezent, Banca Romaneasca a aprobat sau pre-aprobat deja circa 450 de dosare de credit, in suma de 17 milioane de euro.Valoarea medie a unui credit acordat este de 40.000 de euro, peste 70 la suta dintre clienti optand pentru achizitia de imobile vechi, de doua camere, informeaza Agerpres.

Conform prevederilor legale, la semnarea contractului, clientul trebuie sa constituie un depozit echivalent cu rata lunara pe trei luni. Banca Romaneasca bonifica la aceste depozite dobanzi de doi la suta la euro si cinci la suta la lei. Clientul isi va putea retrage banii la rambursarea integrala a creditului.

Suma maxima ce poate fi contractata este de 57.000 de euro, sau echivalent in lei, perioada cea mai lunga de acordare fiind de 360 de luni. Pentru cazurile in care pretul imobilului este mai mic sau egal cu 60.000 de euro, aportul propriu trebuie sa fie de minim 5 la suta. In cazul imobilelor de peste 60.000 de euro, solicitantul va trebui sa contribuie cu 3.000 de euro, plus diferenta dintre pretul de achizitie al imobilului si limita maxima de 60.000 de euro. Solicitantii eligibili trebuie sa aiba varsta cuprinsa intre 20 si 70 de ani (la sfarsitul perioadei de creditare imprumutatul nu va putea depasi 70 de ani) si sa nu detina nicio locuinta in proprietate, asa cum prevede legislatia aplicabila.


Sursa: http://www.capitalul.ro


Digg Google Bookmarks reddit Mixx StumbleUpon Technorati Yahoo! Buzz DesignFloat Delicious BlinkList Furl

0 comentarii: on "Banca Romaneasca: conditii mai bune de acordare a creditului Prima Casa"

Trimiteți un comentariu

COMENTEZI ???? Foarte Bine, doar asa te vei remarca !