Hott Stuff !




Sustineti blogul, EFECTUATI o cautare !!!

joi, 26 noiembrie 2009

PSD si PNL promit sa pastreze cota unica si sa elimine forfetarul, daca vor guverna










Presedintele PSD Mircea Geoana si cel al PNL Crin Antonescu au semnat ieri un acord de cooperare intre cele doua partide, care are drept prevederi sustinerea in turul al doilea a candidatului social-democrat, crearea unui guvern al celor doua partide condus de primarul Sibiului Klaus Iohannis si rezolvarea crizei financiare.
Documentul, intitulat "Acord pentru iesirea Romaniei din criza", prevede, la modul general, "reducerea fiscalitatii, transparenta si eficienta in cheltuirea banilor publici", dar si ajutarea categoriilor sociale defavorizate.
rim-vicepresedintele PNL Ludovic Orban a declarat dupa semnarea documentului ca, in guvernarea PSD-PNL, va fi mentinuta cota unica, urmand ca, intr-un context economic potrivit, sa se asigure inclusiv o reducere a acesteia, a contributiilor sociale sau a TVA. Orban a mai declarat ca va fi eliminat si impozitul forfetar.
Orban: Impozitul forfetar, un impozit criminal
"Impozitul forfetar s-a dovedit a fi, practic, un impozit criminal care a inchis peste 120.000 de firme si a trimis in somaj peste 250.000 de oameni", a declarat prim-vicepresedintele PNL care, potrivit unor surse liberale, va fi vicepremier, PSD si PNL vor ajunge sa guverneze.
Potrivit lui Mircea Geoana, acordul nu reprezinta "un troc politic", ci un moment important pentru asigurarea stabilitatii politice in Romania. El a negat faptul ca ar fi existat vreo discutie cu privire la impartirea portofoliilor viitorului guvern, dand asigurari ca acest lucru se va intampla dupa aflarea rezultatelor alegerilor din 6 decembrie. "Cred ca putem imbina principiile sociale cu cele liberale, ale economiei de piata, asa-numita a treia cale", a declarat Mircea Geoana.
Alaturi de Geoana la semnarea acordului au mai venit Dan Nica, Liviu Dragnea, Cristian Diaconescu, Ion Bazac, Ecaterina Andronescu si Constantin Nita. Din echipa liberala, alaturi de Crin Antonescu au venit Ludovic Orban, Varujan Vosganian, Norica Nicolai, Radu Stroe si Relu Fenechiu. Numele unora dintre acestia este vehiculat de cateva zile pentru preluarea unor portofolii ministeriale intr-un guvern care ar putea sa aiba 17 ministere.
Documentul, care are trei pagini, a fost semnat ieri la Parlament de liderii celor doua formatiuni. El prevede sustinerea lui Mircea Geoana in turul al doilea, formarea unui guvern condus de Klaus Iohannis si elaborarea unui program de guvernare pentru scoaterea Romaniei din criza.
Acordul a fost semnat la o zi dupa ce liberalii au anuntat ca il sustin pe Mircea Geoana in al doilea tur de scrutin.
Antonescu a anuntat ca va participa alaturi de Geoana la mitingurile electorale. De asemenea, liderul liberal va aparea in afise electorale alaturi de candidatul PSD.
Negociatorii: Hrebenciuc, Dragnea, Fenechiu si Orban
Vicepresedintele PNL Relu Fenechiu, desemnat de liberali sa se ocupe de negocierea programului de guvernare, s-a intalnit ieri cu Constantin Nita, fostul ministru al IMM-urilor care se ocupa de programul economic al PSD pentru a stabili principiile guvernarii comune.
Negocierile dintre cele doua partide pentru crearea unui guvern format de Klaus Iohannis sunt conduse de Viorel Hrebenciuc si Liviu Dragnea de la PSD, respectiv Ludovic Orban si Relu Fenechiu de la PNL.
Principiile acordului de colaborare PSD-PNL
1. Reducerea fiscalitatii ca motor al dezvoltarii economiei
2. O guvernare in folosul tuturor romanilor printr-o distribuire echitabila a resurselor rezultate pe baza dezvoltarii economice
3. Transparenta si eficienta in cheltuirea banului public
4. Respectarea efectiva a drepturilor si libertatilor individuale (dreptul la initiativa economica, dreptul la sanatate, dreptul la educatie, dreptul la protectie sociala, dreptul la un mediu sanatos)
5. Respectarea prevederilor cuprinse in "Pactul pentru Justitie"
6. Descentralizarea si depolitizarea administratiei publice
7. Sprijinirea categoriilor sociale defavorizate (a familiilor tinere, a pensionarilor si a celor cu venituri mici)
8. Modernizarea agriculturii si a satului romanesc
Emil Boc, PD-L: Acordul PSD-PNL este pasaportul lui Traian Basescu pentru un al doilea mandat
Presedintele PD-L, Emil Boc, a afirmat ieri ca incheierea acordului politic intre PSD si PNL reprezinta pasaportul lui Traian Basescu pentru al doilea mandat la Cotroceni: "Acordul politic dintre PNL si PSD reprezinta pasaportul lui Traian Basescu pentru un al doilea mandat la Cotroceni. Romanii nu pot fi pacaliti de PNL si PSD, asa cum nu au putut fi pacaliti nici in 2007 de PSD, PNL, UDMR, PRM, la referendumul pentru suspendarea presedintelui Romaniei. Romanii isi dau seama ca acest acord este in fapt un contract de tranzactionare a voturilor romanilor de la stanga la dreapta si de la dreapta la stanga, iar unicul scop al acestei tranzactii il reprezinta bunurile tarii care au ramas de privatizat", a spus Emil Boc. El a opinat ca, prin acest acord, s-a semnat certificatul de deces al cotei unice si ca PSD si PNL doresc sa mareasca taxele pentru a-si pastra privilegiile, pensiile parlamentarilor si pentru a pastra Parlamentul bicameral, fara reducerea numarului parlamentarilor.

sursa: Ziarul Financiar
Digg Google Bookmarks reddit Mixx StumbleUpon Technorati Yahoo! Buzz DesignFloat Delicious BlinkList Furl

0 comentarii: on "PSD si PNL promit sa pastreze cota unica si sa elimine forfetarul, daca vor guverna"

Trimiteți un comentariu

COMENTEZI ???? Foarte Bine, doar asa te vei remarca !