Hott Stuff !




Sustineti blogul, EFECTUATI o cautare !!!

joi, 26 noiembrie 2009

Computerele cu sistemul de operare Chrome vor porni in sapte secunde

Cu noul sistem de operare al Google, computerele vor porni la fel de repede ca televizoarele, a anuntat compania, joi, la prezentarea sistemului de operarea Chrome, a carui lansare a fost anuntata in urma cu cateva luni.

Google a prezentat Chrome la doar patru luni dupa ce si-a anuntat intentia de a dezvolta un sistem de operare pentru computere, ceea ce pozitioneaza compania drept competitor direct al Microsoft si Apple.

Construit dupa modelul portofoliului Google, Chrome OS seamana mai mult cu un browser decat cu un sistem de operare traditional precum Windows al Microsoft, servind astfel scopului Google de a atrage oamenii online, unde pot vedea reclamele distribuite prin Google Ads.

Google a anuntat ca Chrome va fi initial disponibil in sezonul de iarna al anului viitor, urmand sa fie instalat pe laptopuri ieftine, care se potrivesc specificatiilor Google, in special in ceea ce priveste utilizarea de cipuri de memorie pentru a stoca datele in locul hard-drive-urilor actuale, care au viteza mica.

Laptopurile care au instalat sistemul de operare Chrome vor fi capabile sa ruleze aplicatii web, datele utilizatorilor urmand sa fie automat stocate online, intr-un sistem dematerializat de servere, potrivit declaratiilor facute de directorii Google in cadrul evenimentului de prezentare a sistemului de operare.

"Parctic, este vorba de un vehicul de navigat pe internet", a observat un analist de la Altimeter Group, referindu-se la laptopurile cu sistemul de operare Chrome, informeaza Mediafax.

Un astfel de "vehicul" este construit pentru o lume relativ constanta, pentru conexiuni web rapide, fara tipul de programe care au consacrat Microsoft, in conditiile in care majoritatea comenzilor sunt executate de servere dematerializate care preiau comenzi si trimit informatii catre dispozitive destul de simple, cum sunt computerele Chrome.

Sundar Pichai, vicepresedinte pentru management de produs pentru Chrome OS in cadrul Google, a spus ca pornirea computerelor care ruleaza sistemul de operare se va face in mai putin de sapte secunde.

Google a anuntat ca sistemul de operare va fi distribuit gratuit, ca in cazul programelor pentru telefonul sau Android, in speranta ca imbunatatirea experientei online pentru consumator va beneficia afacerii sale de publicitate pe motorul de cautare, care a generat venituri de 22 de miliarde de dolari in 2008.

Potrivit oficialilor Google, laptopurile dotate cu sistemul de operare Chrome vor putea executa o serie de functii si offline, insa produsul a fost proiectat pentru a fi conectat la internet.

Google a pus la dispozitia dezvoltatorilor de aplicatii codurile Chrome incepand de joi, ceea ce le va permite acestora sa dezvolte aplicatii speciale pentru acest sistem.

Pentru ca datele utilizate pentru diverse operatiuni se stocheaza pe servere dematerializate, utilizatorii care isi pierd laptopul isi pot cumpara un altul nou, se pot conecta si, in decurs de cateva secunde, pot accesa aceleasi informatii pe care le aveau si anterior.

sursa: google
Digg Google Bookmarks reddit Mixx StumbleUpon Technorati Yahoo! Buzz DesignFloat Delicious BlinkList Furl

0 comentarii: on "Computerele cu sistemul de operare Chrome vor porni in sapte secunde"

Trimiteți un comentariu

COMENTEZI ???? Foarte Bine, doar asa te vei remarca !