Hott Stuff !




Sustineti blogul, EFECTUATI o cautare !!!

joi, 26 noiembrie 2009

Google este acuzat de incalcarea drepturilor de autor

Administratia de la Beijing acuza Google de incalcarea drepturilor de autor in cazul cartilor chineze digitalizate pentru biblioteca digitala a companiei si ii indeamna pe autori sa "isi apere drepturile", informeaza AFP, citand presa locala de marti.

"Cred ca Google este probabil implicat intr-un caz de incalcare a drepturilor de autor", a declarat Wang Ziqiang, inalt responsabil al Administratiei chineze a drepturilor de autor, citat de cotidianul Xin Jing Bao.

"Noi sustinem scriitorii chinezi, Societatea drepturilor de autor pentru operele scrise in China si Asociatia scriitorilor chinezi trebuie in demersul de a-si apara drepturile conform legii si faptelor", a mai spus el.

Totodata, Wang a mai precizat ca nu a reusit sa gaseasca "dovezi solide" impotriva Google, care isi apara legalitatea actiunilor, informeaza Mediafax.

Recent, doua organizatii ale scriitorilor chinezi au acuzat Google ca le digitalizeaza cartile fara a avea autorizatie si cer despagubiri "cat mai repede posibil".

Potrivit Societatii drepturilor de autor, cel putin 17.922 de carti ale 570 de autori chinezi pot fi regasite pe platforma Google Books, o biblioteca vituala in care compania vrea sa includa alte milioane de carti din intreaga lume.

Pentru a rezolva conflictul, Google a trimis un reprezentant in China, dar discutiile cu autoritatile de la Beijing nu au fost facute publice.

Proiectul Google de a digitaliza milioane de opere literare a atras nemultumiri si in alte tari, precum Statele Unite, Franta sau Germania.

In Statele Unite, Google, sindicatul scriitorilor si Asociatia editorilor americani au semnat un acord in octombrie 2008, in urma unei actiuni in instanta inaintate, in 2005, de catre autori si editori, impotriva companiei de internet, pe tema incalcarii drepturilor de autor in cazul digitalizarii cartilor.

Saptamana trecuta, un judecator american a fixat pe 18 februarie 2010 data audientei pentru examinarea unei revizuiri a acordului din 2008.

Acordul prevede, printre altele, ca Google sa aloce o suma de 125 de milioane de dolari pentru recompensarea autorilor ale caror volume au fost digitalizate fara autorizatia lor.

Dupa problemele aparute mai ales in Franta si Germania, noul acord limiteaza aceste dispozitii la cartile publicate in Statele Unite, Marea Britanie, Australia si Canada.

sursa: http://www.capitalul.ro
Digg Google Bookmarks reddit Mixx StumbleUpon Technorati Yahoo! Buzz DesignFloat Delicious BlinkList Furl

0 comentarii: on "Google este acuzat de incalcarea drepturilor de autor"

Trimiteți un comentariu

COMENTEZI ???? Foarte Bine, doar asa te vei remarca !