Hott Stuff !




Sustineti blogul, EFECTUATI o cautare !!!

joi, 26 noiembrie 2009

Majorarea rapida a ratelor dobanzilor ar putea afecta revenirea economica din Europa si SUA

Majorarea rapida a ratelor dobanzilor pentru a limita cresterea preturilor produselor si activelor ar putea afecta revenirea economica lenta din Europa si SUA, a avertizat presedintele Bancii Mondiale (BM), Robert Zoellick.
"Sa asteptam ca situatia sa se inrautateasca si apoi sa reparam stricaciunile este o noua lectie despre ceea ce nu trebuie facut. Cresterea prea rapida a dobanzilor, in special cand revenirea economica este slaba, asa cum este cazul in Europa si SUA, ar putea declansa noi turbulente", a afirmat Zoellick, citat de Financial Times.

Totodata, Zoellick a indicat ca majorarea dobanzilor in Asia ar putea duce la aprecierea monedelor din aceasta regiune, in conditiile in care Rezerva Federala din SUA mentine ratele aproape de zero, informeaza Mediafax.
"In aceasta situatie, exporturile asiatice se vor scumpi, vanzarile vor scadea, iar revenirea economiilor va fi afectata", a precizat seful BM.

El a subliniat ca banca centrala a Australiei a ridicat deja ratele dobanzilor, ceea ce ar putea determina alte state din Asia sa ia masuri asemanatoare.

sursa: http://www.capitalul.ro
Digg Google Bookmarks reddit Mixx StumbleUpon Technorati Yahoo! Buzz DesignFloat Delicious BlinkList Furl

0 comentarii: on "Majorarea rapida a ratelor dobanzilor ar putea afecta revenirea economica din Europa si SUA"

Trimiteți un comentariu

COMENTEZI ???? Foarte Bine, doar asa te vei remarca !