Hott Stuff !




Sustineti blogul, EFECTUATI o cautare !!!

miercuri, 25 noiembrie 2009

Piata de leasing din Romania ar putea ajunge la doua miliarde de euro

Piata de leasing din Romania ar putea ajunge la sfarsitul anului 2009 pana la doua miliarde de euro, a declarat, marti seara, presedintele MKB Romexterra Leasing, Cornel-Coca Constantinescu.
Acesta a inclus in cele doua miliarde de euro segmentul new business orientat catre bunurile recuperate, explicand ca unul dintre vehiculele pe care companiile de leasing le folosesc in vanzarea de bunuri recuperate este si leasing-ul.

"Atunci, daca toti mizam pe vanzarea stocurilor intr-o masura destul de mare, sigur ca inseamna si o crestere de business", a afirmat Constatinescu.

Presedintele MKB Romexterra Leasing a precizat ca in momentul de fata companiile vor apela cu siguranta la leasing, mai ales in aceasta perioada cand este nevoie de finantare.

"Azi, mai mult decat oricand, putem sa intelegem ca este nevoie de finantare, iar daca cei care vor cu adevarat sa-si relanseze business-ul pe sectorul pe care firmele de leasing ar putea sa-l finanteze si apeleaza la stocurile acestora, atunci cu siguranta vor apela si la leasing, in consecinta", a adaugat presedintele MKB Romexterra Leasing.
In ceea ce priveste estimarea pietei de leasing in 2010, Constantinescu a apreciat ca este cea mai dificila previziune.

"Cred ca daca reusim sa ramanem la nivelul anului 2009, cred lucrurile sunt ok. Pentru ca anul viitor este anul in care avem nevoie de stabilitate, in prima faza, dupa care putem sa vorbim despre predictibilitate, strategie si foarte multe alte lucruri. Daca nu stim unde ne aflam, nu stim cum sa pornim si unde o sa ajungem", a subliniat acesta.

Pentru sfarsitul anului 2009, presedintele MKB Romexterra Leasing a apreciat ca moneda europeana s-ar putea stabiliza intre 4,3-4,4 lei, iar pentru 2010, "in nici un caz nu cred ca putem inregistra o crestere de curs de 4,4 lei spre sfarsitul anului".

Conform datelor furnizate de Asociatia Societatilor Financiare -ALB Romania, piata de leasing a scazut cu 2,6 la suta in 2008, coborand pana la un nivel de 4,8 miliarde de euro, informeaza Agerpres.

Leasingul auto a detinut cea mai mare pondere - 71 la suta din totalul pietei in 2008 (3,38 miliarde de euro), in timp ce leasingul de echipamente a reprezentat 22 la suta din piata, adica 1,08 miliarde euro. Pe ultimul se situeaza leasingul imobiliar, cu o cota de 7 la suta, respectiv 351 milioane de euro.


sursa:  http://www.capitalul.ro
Digg Google Bookmarks reddit Mixx StumbleUpon Technorati Yahoo! Buzz DesignFloat Delicious BlinkList Furl

0 comentarii: on "Piata de leasing din Romania ar putea ajunge la doua miliarde de euro"

Trimiteți un comentariu

COMENTEZI ???? Foarte Bine, doar asa te vei remarca !