Hott Stuff !




Sustineti blogul, EFECTUATI o cautare !!!

duminică, 29 noiembrie 2009

Se inmultesc riscurile de securitate pentru dispozitive inteligente

Pe masura ce telefoanele smart­phone se raspandesc tot mai mult la ni­vel mondial, cresc riscurile legate de securitatea IT, apar tot mai multe apli­catii de tip virus/malware, dar si solutii care permit ascultarea convorbirilor si interceptarea mesajelor, spun specialistii din firme antivirus si oficiali ai pro­ducatorilor de telefoane.

Nu sunt in pericol doar datele si informatiile perso­nale, ci, exact ca si in cazul computerelor, hackerii ar pu­­tea folosi telefoanele pe post de „zombie” pentru a lan­­sa atacuri asupra unor com­­panii, retele telefonice sau alte servicii similare, a aver­tizat Scott Totzke, vice­presedinte Research in Mo­tion (RIM), producatorul tele­foanelor BlackBerry.

Piratii internetului se a­dapteaza la evolutia tehno­logiei, iar numarul de utili­zatori de telefoane mo­bile l-a depasit de mult pe cel al uti­lizatorilor de com­pu­tere. Acum, mu­tarea spre terminale smartphone va aduce noi riscuri si posibilitati de atacuri informatice care nu existau pana acum. Spre deosebire de lumea computerelor, unde a fost necesara realizarea de retele de milioane de computere controlate de la distanta pentru a produce astfel de atacuri, rete­lele de telefonie mobila pot fi blocate utilizand un numar relativ redus de tele­foane inteligente, care ape­leaza insa si­multan intr-o celula.

Aplicatiile pentru telefoanele inteli­gente cunosc in prezent un adevarat bo­om, App Store al Apple a adunat peste 100.000 de programe, fiind efectuate pa­na acum peste doua miliarde de down­loa­dari. Prin aceste magazine si site-uri de download, o aplicatie de tip mal­ware poate ajunge pe te­le­foanele mobile. De fapt, au si ajuns cateva, insa deo­cam­data niciuna cu poten­tial dis­tructiv, doar virusi ca­re schim­bau pozele de fun­dal pe telefon sau in cel mai rau caz trimiteau SMS la vreun numar cu suprataxa.

Piratii internetului targe­tea­za cele mai populare apli­catii; compania americana Flexilis a descoperit recent un exploit pentru Google Maps. Sunt vizate jocurile video populare pentru tele­fon, aplicatiile pentru starea vremii si asa mai departe. O companie din India a lansat recent PhoneScoop, un soft care trebuie instalat pe telefonul „victimei” si permite inregistrarea ape­lurilor. Pe internet sunt comercializate tot mai multe solutii pentru spionarea telefonului. Riscurile sunt tot mai mari si, pentru ca terminalele smartphone nu sunt inca protejate de solutii avansate, abia se fac primii pasi timizi in acest sens.  

sursa: financiarul.com
Digg Google Bookmarks reddit Mixx StumbleUpon Technorati Yahoo! Buzz DesignFloat Delicious BlinkList Furl

0 comentarii: on "Se inmultesc riscurile de securitate pentru dispozitive inteligente"

Trimiteți un comentariu

COMENTEZI ???? Foarte Bine, doar asa te vei remarca !