Hott Stuff !




Sustineti blogul, EFECTUATI o cautare !!!

duminică, 29 noiembrie 2009

Chirurgul militar Ioan Stoian si-a construit spital cu solda din Somalia

Cu banii si experienta acumulate dupa o misiune umanitara in Africa, medicul militar Ioan Stoian si-a deschis propria clinica in 1994. Astazi, el conduce un spital privat care „ii cere” doua milioane de euro pentru dezvoltare si modernizare.
au inceput sa se reorienteze. O mare parte dintre specialistii tineri au ingrosat randurile unui exod spre tarile cu un sistem medical dezvol-tat, altii au preferat sa ramana aici si sa-si deschida propriul business in domeniul medical.

Dupa mai bine de 25 de ani de activitate in medicina romaneasca, medicul militar Ioan Stoian a luat decizia de a se retrage de la sefia sectiei de ginecologie a Spitalului Militar Bucuresti, pentru a duce mai departe juramantul lui Hipocrate in propriul sau spital, Gynecoland. Consultatii, tratamente si interventii chirurgicale in sfera genitala si a sanului, dar si spitalizarea pacientelor. Toate acestea sunt posibile astazi la Gynecoland dupa o munca de aproximativ 14 ani, de cand medicul si-a pornit propria afacere. Daca in ’95 era propriul sau angajat, intr-un cabinet mic, specializat doar in consultatii ginecologice, astazi, la clinica sa, Stoian are un personal de 20 de angajati. 

Prima investitie pe care a facut-o in domeniul privat a fost de 5.000 de dolari, bani pe care a reusit sa-i stranga in teatrul de operatii din Somalia. Pentru misiunea din 1994 a fost cooptat, timp de cinci luni, alaturi de specialisti din intreaga lume, in spitalul de campanie din cadrul trupelor ONU. „Era o chestie fenomenala. In tara aveam un salariu de 300 de dolari, iar diurna lunara primita in Somalia era de 2.200 de dolari”, isi aminteste medicul, pentru care acea misiune a insemnat, dincolo de bani, „o specializare si o perfectionare in plus, dar si posibilitatea de a culege informatii despre tehnica de lucru medicala internationala”.

La intoarcere a decis sa intre in sistemul privat, iar micul sau cabinet a inregistrat un profit lunar constant de 1.000 de dolari abia dupa cinci ani de activitate. In anul 2000 a hotarat sa-si dezvolte afacerea si a cumparat un imobil de 185 de metri patrati, la rondul Cosbuc, pentru care a platit 22.000 de dolari, iar pentru amenajarea acestuia alti 33.000.

„In 2003 am fost nevoit sa extind cladirea pana la 525 de metri patrati si sa fac investitii de 220.000 de euro”, spune Stoian. Potrivit acestuia, banii au fost investiti in aparatura medicala (trusa laparoscopie Storz, doua ecografe performante sau aparat anestezie Draeger), in sala de operatii si in laboratorul biologic dotat cu aparate aduse din Japonia si Franta.

O noutate in domeniul tehnicii pentru medicina romaneasca se regaseste in arsenalul medical Gynecoland. Sonoelastograful, care depisteaza tumorile canceroase mamare, este prezent, la nivel national, doar in cinci unitati.

Acreditat de Ministerul Sanatatii, spitalul lui Stoian incorporeaza trei departamente. Consultatii, pentru care exista doua cabinete, bloc operator, cu patru paturi in sectorul reanimare si alte opt paturi pentru spitalizarea pacientelor, precum si laboratorul de analize medicale care are standardul RENAR (standard romanesc de calitate pentru activitatea in laborator). La nivel national, dintre cele 140 de astfel de laboratoare existente, doar 25 sunt acreditate RENAR.

Daca pana acum Gynecoland a suferit investitii de peste 400.000 de euro, managerul clinicii va scoate de la chimir alte doua milioane de euro, pentru extindere si modernizare. „Dupa ce am parasit Spitalul militar (1 martie 2008) si m-am implicat 100% in clinica, activitatea de aici a crescut cu 30% fata de perioada similara a anului trecut”, a tinut sa precizeze Stoian. In acest context, el a hotarat sa dezvolte baza de spitalizare prin marirea numarului de rezerve, a cabinetelor pentru consultatii, dar si prin crearea unui Centru National de Diagnostic si Tratament al sanului.

„Pentru ca sunt cinci specialitati care se ocupa de problemele medicale ale sanului, iar pacienta nu stie catre cine sa se indrepte mai intai, am hotarat sa infiintez acest centru, unic in Romania, in colaborare cu endocrinologi si oncologi profesionisti”, spune managerul. In ceea ce priveste businessul pe care il conduce, Stoian se mandreste cu o cifra de afaceri de 400.000 de euro, inregistrata anul trecut, iar pentru anul acesta estimeaza o dublare a acesteia.

Din anul 2003 si pana acum, la Gynecoland s-au efectuat peste 500 de interventii chirurgicale (ruptura de perineu, operatii estetice vaginale, cancer de uter si de san). In prezent, aici se fac lunar peste 30 de operatii de gen, iar numarul consultatiilor a sarit de 600. Potrivit managerului, costurile unor astfel de interventii sunt inca mici, compa-rativ cu alte state membre UE, iar calitatea actului medical este aceeasi.

Pentru o consultatie, o pacienta trebuie sa scoata din buzunar intre 100 si 150 de lei, in timp ce operatiile variaza in functie de complexitatea lor intre 500 si 900 de euro. Pentru spitalizare (ingrijire medicala, medicatie, hrana si cazare), costurile se ridica la 100 de euro pe zi.

Daca medicul si-a ridicat spitalul pe cont propriu, recent a reusit sa dezvolte o colaborare cu statul roman, prin Casa Nationala de Sanatate Bucuresti. Aceasta ii deconteaza analizele de laborator pentru pa-cientii care au asigurare medicala la stat.

sursa: financiarul.com
Digg Google Bookmarks reddit Mixx StumbleUpon Technorati Yahoo! Buzz DesignFloat Delicious BlinkList Furl

0 comentarii: on "Chirurgul militar Ioan Stoian si-a construit spital cu solda din Somalia"

Trimiteți un comentariu

COMENTEZI ???? Foarte Bine, doar asa te vei remarca !