Hott Stuff !




Sustineti blogul, EFECTUATI o cautare !!!

duminică, 27 decembrie 2009

Asigurările RCA vor fi emise în sistem electronic, de la 1 ianuarie 2010

Comisia de Supraveghere a Asigurarilor (CSA) anunta ca, incepând ca data de 1 ianuarie 2010, politele de asigurare RCA vor fi emise in sistem electronic.

Potrivit normelor, emiterea electronica este definita ca fiind subscrierea politei RCA simultan cu inregistrarea si stocarea instantanee in sistemul informatic al asiguratorului a datelor cuprinse in polita. Aceasta inseamna ca asiguratorul va prelua datele necesare a fi inscrise in polita direct in sistemul informatic si va elibera polita asiguratului din sistemul informatic, se arata intr-un comunicat CSA.
Ca si pâna in prezent, asiguratorul va inmâna asiguratului polita si vigneta pe care acesta din urma are obligatia sa o aplice pe parbriz. Prin emiterea in sistem electronic, CSA se asteapta ca erorile umane de completare a politelor RCA sa se diminueze, ceea ce va avea ca efect si cresterea acuratetei bazei de date CEDAM.
Rolul acestei baze de date este acela de a oferi o evidenta centralizata a politelor pentru asigurarile obligatorii de raspundere civila auto (RCA) incheiate pe teritoriul României.

sursa: Financiarul
Digg Google Bookmarks reddit Mixx StumbleUpon Technorati Yahoo! Buzz DesignFloat Delicious BlinkList Furl

0 comentarii: on "Asigurările RCA vor fi emise în sistem electronic, de la 1 ianuarie 2010"

Trimiteți un comentariu

COMENTEZI ???? Foarte Bine, doar asa te vei remarca !