Hott Stuff !




Sustineti blogul, EFECTUATI o cautare !!!

joi, 3 decembrie 2009

Autogaz Romania a lansat sistemele de kituri GPL dedicate

Autogaz Romania, lider national pe piata de profil, a lansat miercuri in Romania sistemele de Kituri GPL dedicate, care prezinta o configuratie personalizata si tehnologie de montaj pentru fiecare tip de autoturism, in functie de marca, anul aparitiei, rezervorul si capacitatea motorului, informeaza compania intr-un comunicat de presa.
Echipamentul GPL /Gaz Petrolier Lichefiat/ dedicat are o componenta personalizata, sistemul contribuind la evitarea unei montari defectuoase sau a improvizatiilor ce pot fi efectuate de catre service-urile auto. Rezervorul autoturismului devine astfel de doua ori mai sigur, datorita kiturilor care sunt prevazute cu un sistem de siguranta cu trei nivele de protectie.

"Luand in calcul prognozele actuale privind resursele de titei mondiale si modul in care este afectat mediul, combustibilii alternativi sunt o solutie de viitor. In state dezvoltate, precum Italia, Germania, Olanda sau Polonia, aproape s-a atins targetul impus de directiva europeana ce mentioneaza ca 10 la suta din combustibilii folositi sa fie alternativi, mai ales, datorita implementarii unor programe de protejare a mediului ce includ inlocuirea sistemelor clasice auto cu cele GPL. Romanii se pot alinia si ei la standardele europene, alegand unul dintre kiturile GPL dedicate. In plus, sistemele GPL au evoluat foarte mult, putand echipa orice automobil fara a schimba performanta acestuia", a declarat Silviu Raicea, director de vanzari Autogaz Romania.

Potrivit sursei citate, investitia consumatorului intr-un sistem Euro 4 poate varia intre 2.000 si 10.000 de lei in functie de tipul autoturismului si de complexitatea acestuia, kitul fiind amortizat in doar cateva luni. Totodata, comparand pretul mediu al benzinei in perioada septembrie 2006 - septembrie 2009, se poate observa ca valoarea medie a benzinei este de 3,69 lei/ litru, iar pentru GPL de 1,82 lei/litru, se noteaza in comunicatul citat.

Conceptul de Kit GPL Dedicat va fi implementat mai intai in Romania, urmand ca, ulterior, Autogaz Romania sa extinda vanzarea si in alte tari: Bulgaria, Ungaria, Moldova si Serbia.

La ora actuala, Autogaz Romania comercializeaza sisteme de combustibil alternativ GPL sau GNC /gaz natural comprimat/ in tot sud-estul Europei cu o retea de 60 de dealeri in Romania si 40 in Bulgaria, informeaza Agerpres.

GPL este un combustibil alternativ, incadrat la "clasa verde". Uniunea Europeana /UE/ a stabilit ca pana in anul 2020, combustibilii alternativi sa constituie 10 la suta din carburantii auto.

Vanzarile de instalatii auto GPL s-au dublat, in al doilea trimestru din 2009, comparativ cu aceeasi perioada a anului trecut.

Previziunile Autogaz Romania arata ca nivelul de conversii GPL va continua sa creasca in urmatoarea perioada, iar in cinci ani Romania va atinge pragul impus de UE privind utilizarea combustibililor altenativi pentru autoturisme.

Compania Autogaz Romania este importatorul celor mai cunoscuti si apreciati producatori de echipamente auto GPL din Europa, precum: Tomasetto (Italia), Prins (Olanda) si Stako (Polonia).

sursa:  capitalul.ro
Digg Google Bookmarks reddit Mixx StumbleUpon Technorati Yahoo! Buzz DesignFloat Delicious BlinkList Furl

0 comentarii: on "Autogaz Romania a lansat sistemele de kituri GPL dedicate"

Trimiteți un comentariu

COMENTEZI ???? Foarte Bine, doar asa te vei remarca !