Hott Stuff !




Sustineti blogul, EFECTUATI o cautare !!!

joi, 10 decembrie 2009

"Camioanele" PSD cu proba fraudei au fost de fapt doua cutii :))

PSD a depus ieri la Curtea Constitutionala ceea ce numeste dovezile de fraudare a alegerilor prezidentiale, in baza carora a fost inaintata marti o cerere de anulare a scrutinului. Camioanele cu dovezi privind frauda, pe care PSD a sustinut ca le detine, au fost de fapt doua cutii depuse la Curte.


Secretarul general al PSD, Liviu Dragnea, cel care a depus marti cererea de anulare a scrutinului prezidential, a declarat ca printre dovezile pe care PSD le are se refera la turism electoral, vot multiplu, CNP-uri falsificate sau procese-verbale care au fost modificate dupa ce au plecat de la sectia de vot catre birourile electorale judetene.
Dragnea a mai spus ca frauda a fost sistematica si planuita de PD-L inca de cand PSD a fost dat afara de la guvernare, din octombrie. El a explicat ca in strainatate au avut loc cele mai mari fraude si ca numarul maxim de alegatori intr-o sectie de votare din afara granitelor, daca s-ar fi votat non-stop, este de 1050.

"Tot ce este peste 1.050 sunt voturi in plus", a spus secretarul general al PSD, care a mai spus ca numarul de votanti este prea mare avand in vedere ca la Gara de Nord in Capitala au votat numai 700 de persoane, iar la Facultatea de Drept, 900. El a dat exemplul sectiilor din Paris (3.000 de alegatori), Londra (2.500 de alegatori) sau Chisinau (2.500 de alegatori).
Presedintele Traian Basescu a declarat ieri ca procesul de contestare a alegerilor este unul democratic si le-a cerut politicienilor sa nu-i mai atace pe romanii din diaspora. Potrivit calculelor, voturile romanilor din strainatate l-au ajutat pe Basescu sa obtina victoria in alegeri. "PSD respecta romanii din strainatate, dar nu si voturile furate", a sustinut Liviu Dragnea, in replica la declaratiile presedintelui.
Potrivit rezultatelor finale anuntate luni de Biroul Electoral Central (BEC), Traian Basescu a castigat alegerile cu 50,33% din voturi, in fata lui Mircea Geoana, care a obtinut 49,66 procente.
Presedintele PSD Mircea Geoana a cerut marti Curtii Constitutionale sa se pronunte cat mai repede asupra scrutinului, deoarece "democratia este in pericol".
"Democratia romaneasca se afla intr-un moment de rascruce, fie acceptam sa mergem in continuare cum am mers pana acum, fie acceptam ca putem sa asistam la cumpararea a sute de mii de voturi pe bani, fie putem sa acceptam ca Romania merita o democratie de tip occidental", a spus presedintele PSD.

Alegerile din strainatate, contestate de PSD
BEC a respins ieri cererea PSD de renumarare a voturilor si de refacere a centralizarii si a rezultatului alegerilor in sectiile de votare in care ar fi existat erori sau neconcordante, precizand ca PSD nu a indicat aceste sectii ca atare.
Social-democratii au criticat in special modul de organizare a alegerilor in strainatate. PSD a criticat faptul ca foarte multe sectii de votare din strainatate au fost organizate in afara sediilor misiunilor diplomatice, in holurile hotelurilor, in sali de cinematograf, in sali de sport sau "direct la domiciliul unor asociatii afiliate la PD-L.
Potrivit Art. 24, alineatul 1 din Legea 370/2004, Curtea Constitutionala, "anuleaza alegerile in cazul in care votarea si stabilirea rezultatelor au avut loc prin frauda de natura sa modifice atribuirea mandatului sau". In aceasta situatie, Curtea va dispune repetarea turului de scrutin in a doua duminica de la data anularii alegerilor.
De asemenea, Curtea admite cererea de anulare - care trebuie motivata si insotita de dovezile pe care se intemeiaza - a alegerilor in termen de cel mult 3 zile de la inchiderea votarii. Cererea poate fi admisa numai daca cel care a sesizat nu este implicat in producerea fraudei.

PD-L: PSD are sanse zero sa anuleze scrutinul
Prim-vicepresedintele PD-L Adriean Videanu a declarat ieri ca sansele anularii turului al doilea al alegerilor prezidentiale de catre Curtea Constitutionala sunt "zero", iar demersul PSD este "disperat" si "politicianist".
"Din punctul de vedere al Partidului Democrat Liberal, analizand prevederile legale legate de posibilitatea ca si Curtea Constitutionala sa anuleze un porces electoral, in momentul de fata sansele din punctul nostru de vedere sunt zero. Nu sunt indeplinite conditiile legale astfel incat Curtea Constitutionala sa se poata pronunta pe un astfel de proces. Sunt alte instante care ar fi trebuit sa analizeze: Birourile electorale de sectie, Birourile electorale judetene, BEC", a precizat Videanu.

Basescu: Nu condamnati votul din strainatate!
  • Presedintele Traian Basescu a facut ieri apel la reconciliere in clasa politica si le-a cerut ieri politicienilor sa nu mai ridice semne de intrebare asupra romanilor din diaspora. Potrivit presedintelui, acestia ar trebui respectati, pentru ca banii pe care i-au trimis in Romania, in ultimul an, au ajutat la acoperirea deficitului de cont curent.
  • "Fac un apel in mod special la cei care, infierbantati de disputa politica, arunca un semn de intrebare asupra romanilor din diaspora. Le-as aduce aminte ca acestor oameni le datoreaza faptul ca, in ultimii cinci ani, cu banii pe care i-au trimis acasa, 5, 6, 7 miliarde in 2008, au acoperit deficitul de cont curent, generat de faptul ca noi aici, acasa, am consumat mai mult decat am produs", a declarat Basescu.
  • Suma de bani pe care romanii care muncesc in strainatate au trimis-o in ultimii cinci ani in tara depaseste 40 miliarde de euro.
  • In replica, secretarul general al PSD, Liviu Dragnea, a declarat ca social-democratii nu au nimic cu romanii din diaspora.
  • "Repectam toti romanii care au votat, dar nu putem respecta niste voturi ale unor fantome", a declarat Dragnea.
sursa: Ziarul Financiar
Digg Google Bookmarks reddit Mixx StumbleUpon Technorati Yahoo! Buzz DesignFloat Delicious BlinkList Furl

0 comentarii: on ""Camioanele" PSD cu proba fraudei au fost de fapt doua cutii :))"

Trimiteți un comentariu

COMENTEZI ???? Foarte Bine, doar asa te vei remarca !