Hott Stuff !




Sustineti blogul, EFECTUATI o cautare !!!

marți, 1 decembrie 2009

Economia Poloniei, in crestere cu 0,5 la suta in trimestrul trei din 2009

Economia Poloniei a inregistrat in trimestrul trei din 2009 o crestere de 0,5 la suta, comparativ cu precedentele trei luni, fiind singura tara emergenta din Europa care a evitat recesiunea, transmite AP.
In ritm anual, economia Poloniei a crescut in trimestrul trei cu 1,7 la suta, dupa o crestere de 1,1 la suta in trimestrul precedent, a anuntat luni Oficiul National de Statistica de la Varsovia.

Recent analistii OECD (Organizatia pentru Cooperare si Dezvoltare Economica) au estimat ca economia Poloniei ar trebui sa creasca mai rapid in urmatorii doi ani, datorita investitiilor co-finantate de Uniunea Europeana si de pregatirea Campionatului European de Fotbal din 2012.

Acestia sustin ca in Polonia consumul individual va ramane scazut din cauza cresterii lente a salariilor si a inaspririi fiscalitatii.

Economia Poloniei ar putea creste cu unu la suta anul acesta, Polonia fiind singura tara europeana care se asteapta la crestere economica, in pofida crizei economice internationale, conform datelor furnizate recent de ministrul polonez de Finante, Jacek Rostowski. Aceasta crestere economica continua se datoreaza flexibilitatii oamenilor de afaceri ai tarii si consumului in gospodarii, a explicat oficialul polonez.

In trimestrul doi din 2009, economia Poloniei a crescut cu 1,1 la suta, comparativ cu perioada similara din 2008, informeaza Agerpres.Polonia este singura tara emergenta din Europa care a evitat recesiunea, de la debutul crizei financiare mondiale, beneficiind de o structura economica solida, precum si de o piata interna robusta, care a contracarat declinul semnificativ al exporturilor.

sursa:  capitalul.ro
Digg Google Bookmarks reddit Mixx StumbleUpon Technorati Yahoo! Buzz DesignFloat Delicious BlinkList Furl

0 comentarii: on "Economia Poloniei, in crestere cu 0,5 la suta in trimestrul trei din 2009"

Trimiteți un comentariu

COMENTEZI ???? Foarte Bine, doar asa te vei remarca !