Hott Stuff !




Sustineti blogul, EFECTUATI o cautare !!!

miercuri, 2 decembrie 2009

Gazprom Neft a inregistrat un profit in scadere cu 50 la suta in primele noua luni din 2009

Profitul net al Gazprom Neft, divizia de productie petroliera a gigantului energetic rus Gazprom, a scazut cu 50 la suta, la 2,38 miliarde de dolari, in perioada ianuarie-septembrie 2009, comparativ cu perioada similara din 2008, transmite RIA Novosti.
In primele noua luni din acest an veniturile Gazprom Neft au inregistrat un declin de 37,5 la suta, la 16,6 miliarde de dolari.

In perioada iulie-septembrie 2009, profitul net al Gazprom Neft a inregistrat un declin de 29 la suta, la 846 milioane de dolari, comparativ cu trimestru precedent.

"Rezultatele financiare slabe inregistrate in primele noua luni din 2009, comparativ cu perioada similara din 2008, au fost cauzate de declinul pretului petrolului si al produselor petrochimice", se arata intr-o declaratie a companiei ruse.

Compania de stat Gazprom detine 75 la suta din Gazprom Neft, iar un consortiu format din firmele italiene Eni si Enel a achizitionat 20 la suta din actiuni, informeaza Agerpres.
 Gazprom Neft, alaturi de alte companii ruse, incearca sa achizitioneze noi active pentru a-si extinde influenta in tara si in strainatate. Anul acesta, Gazprom Neft a cumparat activele din Italia ale companiei petroliere americane Chevron, precum si grupul petrolier sarb NIS.

In aprilie, Gazprom Neft a preluat un pachet de 16,95 la suta din actiunile companiei britanice Sibir Energy, care opereaza in Rusia.

sursa:  capitalul.ro
Digg Google Bookmarks reddit Mixx StumbleUpon Technorati Yahoo! Buzz DesignFloat Delicious BlinkList Furl

0 comentarii: on "Gazprom Neft a inregistrat un profit in scadere cu 50 la suta in primele noua luni din 2009"

Trimiteți un comentariu

COMENTEZI ???? Foarte Bine, doar asa te vei remarca !