Hott Stuff !




Sustineti blogul, EFECTUATI o cautare !!!

miercuri, 2 decembrie 2009

Dacian Ciolos: Noua reformare a PAC trebuie sa tina cont de noile realitati ale spatiului rural european

Comisarul desemnat pentru portofoliul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale in Comisia Europeana, Dacian Ciolos, considera ca o reformare a Politicii Agricole Comune (PAC) va trebui sa ia in considerare noile realitati ale agriculturii si spatiului rural european din toate statele membre ale Uniunii Europene.
"Noua reformare a Politicii Agricole Comune va trebui sa ia in considerare noile realitati ale agriculturii si spatiului rural european intr-o Uniune Europeana cu 27 state membre. Aceasta reformare este determinata si de provocarile deschiderii europene spre comertul international, dar si de schimbarile climatice, de asteptarile cetatenilor europeni in legatura cu protectia mediului si cu siguranta si calitatea alimentelor", a declarat pentru AGERPRES Dacian Ciolos.

Acesta a precizat ca modernizarea agriculturii in statele intrate in ultimii ani in Uniunea Europeana va fi in continuare o provocare.

In ceea ce priveste nominalizarea sa pentru portofoliul de comisar pentru agricultura si dezvoltare rurala in Comisia Europeana, acest fapt reprezinta o recunoastere a ponderii Romaniei ca stat membru in cadrul Uniunii Europene, dar si o incredere acordata candidatilor din noile state membre.

"Cred ca este in primul rand o recunoastere a ponderii Romaniei ca stat membru in cadrul Uniunii Europene, dar cred ca a fost si un fel de "pariu" al presedintelui Barroso, care si-a asumat nominalizarea mea pentru acest portofoliu, demonstrand ca si candidatii din noile state membre pot asuma portofolii importante la nivel european. Cred ca la fel ar putea fi interpretata si alocarea portofoliului important privind bugetul Uniunii Europene, candidatului polonez", a mai spus Dacian Ciolos.

sursa:  capitalul.ro
Digg Google Bookmarks reddit Mixx StumbleUpon Technorati Yahoo! Buzz DesignFloat Delicious BlinkList Furl

0 comentarii: on "Dacian Ciolos: Noua reformare a PAC trebuie sa tina cont de noile realitati ale spatiului rural european"

Trimiteți un comentariu

COMENTEZI ???? Foarte Bine, doar asa te vei remarca !