Hott Stuff !




Sustineti blogul, EFECTUATI o cautare !!!

luni, 7 decembrie 2009

OTP Bank a finalizat cu succes emiterea de obligatiuni in valoare de 11,26 milioane de euro

OTP Bank, cea mai mare institutie de creditare din Ungaria, a anuntat la bursa de la Budapesta ca a finalizat cu succes emiterea de obligatiuni in valoare de 3.038.190.000 forinti (11,26 milioane de euro), informeaza Budapest Business Journal.

Emisiunea de obligatiuni, desfasurata in perioada 30 noiembrie - 4 decembrie, a fost subscrisa in intregime, conform declaratiei bancii maghiare.

Luna trecuta directorul financiar de la OTP, Laszlo Bencsik, a declarat ca grupul bancar ar putea sa nu isi poata indeplini tinta de profit net de 150 miliarde forinti pe care si-a propus-o pentru acest an, din cauza incertitudinilor legate de calitatea portofoliului sau de credite.

"Pe baza performantelor bancii tinta de profit pare realizabila. Cu toate acestea, exista doi factori care trebuie luati in calcul: este dificil sa estimam cum va evolua calitatea portofoliului de credite, iar prioritatea echipei manageriale este sa nu maximizeze profiturile pe termen scurt, ceea ce inseamna la finele anului vom pune deoparte un nivel maxim de provizioane permis de legislatie. In aceste conditii, o mica abatere de la tinta de profit de 150 miliarde de forinti este posibila", a declarat Laszlo Bencsik.

Nivelul creditelor neperformante al OTP a crescut la 8,9 procente in trimestrul trei de la 7,4 procente in trimestrul al doilea si 3,9 procente in perioada similara a anului trecut, pe masura ce recesiunea tarilor din Europa Centrala si-a facut simtite efectele, informeaza Agerpres.

"Este foarte dificil de prognozat cand anume se va modifica aceasta tendinta, in trimestrul unu, doi sau trei al anului urmator. Nu pot sa fac previziuni insa sunt increzator ca se va intampla in 2010", a spus Bencsik.

Referindu-se la situatia din Ucraina, cea mai dificila piata pe care opereaza OTP, Bencsik a declarat ca nu se asteapta la nicio imbunatatire inainte de alegeri, insa a precizat ca deteriorarea portofoliului nu va fi atat de rapida precum cea inregistrata in trimestrul trei. Bencsik a mai adaugat ca OTP ar putea fi nevoita sa injecteze 30 milioane de euro in capitalul diviziei sale din Ucraina. In Ucraina, nivelul creditelor neperformante al OTP a crescut la 19,3 procente de la 11,2 procente.

In Romania, grupul bancar ungar OTP Bank vrea sa extinda numarul sucursalelor de la 106 unitati in prezent, la aproximativ 200 de unitati peste cinci ani, urmand ca extinderea sa aiba loc fie prin dezvoltare organica, fie prin achizitii. OTP Bank a intrat pe piata din Romania in anul 2004 prin preluarea RoBank. OTP Bank Romania este subsidiara a OTP Bank, cea mai mare banca independenta din Europa Centrala si de Est. OTP Bank ofera servicii universale in Ungaria, Romania, Muntenegru, Croatia, Bulgaria, Rusia, Ukraina, Slovacia si Serbia. OTP Group deserveste mai mult de 13,5 milioane de clienti in noua tari, prin intermediul a 1500 de unitati teritoriale, prin intermediul retelei de ATM-uri si prin sistemul de canale electronice.
Digg Google Bookmarks reddit Mixx StumbleUpon Technorati Yahoo! Buzz DesignFloat Delicious BlinkList Furl

0 comentarii: on "OTP Bank a finalizat cu succes emiterea de obligatiuni in valoare de 11,26 milioane de euro"

Trimiteți un comentariu

COMENTEZI ???? Foarte Bine, doar asa te vei remarca !