Hott Stuff !




Sustineti blogul, EFECTUATI o cautare !!!

miercuri, 2 decembrie 2009

Premierul Boc a inaugurat primii 42 de kilometri ai Autostrazii Transilvania

Premierul interimar Emil Boc a inaugurat, marti, primii 42 de kilometri ai Autostrazii Transilvania, tronsonul 2B Turda-Gilau, acesta taind panglica impreuna cu ministrul interimar al Transporturilor, Radu Berceanu, si reprezentanti ai conducerii companiei Bechtel, constructorul autostrazii.
Premierul interimar Emil Boc a ajuns, in jurul orei 14.00, la Turda, alaturi de ministrul interimar al Transporturilor, Radu Berceanu, ei primind explicatii din partea directorului Directiei Regionale de Drumuri si Poduri (DRDP) Cluj, Ion Pantelimon, despre lucrarile facute pe acest tronson.

Pantelimon a spus ca marti a semnat procesul-vebal de predare-primire a tronsonului 2B, de la compania Bechtel, catre DRDP si CNADR.

Ulterior, Emil Boc a taiat panglica, alaturi de Radu Berceanu si reprezantati ai constructorului si beneficiarului, dupa care s-a urcat la volanul unei Dacii Logan pentru a testa soseaua. In aceeasi masina s-a urcat si ministrul Radu Berceanu.

Autostrada se va numi A3 si pe ea se va putea circula cu 130 de kilometri pe ora, informeaza Mediafax.
Inainte ca Boc si Berceanu sa ajunga la inaugurarea autostrazii, la Turda s-a aflat si Ioan Rus, care a sosit la inaugurarea tronsonului de autostrada insotit de liderii PSD Cluj si a spus ca invitatia la eveniment a venit din partea Directiei Regionale de Drumuri si Poduri din Cluj.

Fostul ministru de Interne Ioan Rus a declarat ca proiectul Autostrazii Transilvania apartine "in exclusivitate" Gurvernului Adrian Nastase, printre promotorii initiativei numarandu-se si fostii ministri din Cluj.

Rus a declarat, la Turda, inaintea inaugurarii tronsonului 2 B al Autostrazii Transilvania, Turda - Gilau, ca acest proiect a fost aprobat in guvern cu acordul primului ministru Adrian Nastase, Executivul de atunci apreciind ca autostrada este oportuna si necesara.

"Proiectul Autostrazii Transilvania apartine in exclusivitate Guvernului Adrian Nastase, printre promotorii initiali si de baza fiind ministrii din Cluj Vasile Dancu, Vasile Puscas si Ioan Rus. Proiectul era absolut necesar si oportun. Daca acel Guvern ar fi reusit continuarea proiectului, ar fi fost gata in 2012. Faptul ca au urmat o serie de guverne, mai mult sau mai putin competente, ne face sa inauguram doar 40 de kilometri, care sunt mai mult decat nimic", a spus Rus.

Acesta a mentionat ca este bine "sa ne bucuram pentru cei 42 de kilometri, daca nu ne putem bucura pentru cei 400 de kilometri".

Proiectul de constructie a autostrazii Transilvania, pe traseul Brasov - Bors, a inceput in 2004, in baza unui contract cu o valoare de 2,2 miliarde de euro acordat Bechtel. Lucrarile au fost intrerupte la jumatatea anului 2005, cand autoritatile au inceput reanalizarea contractelor incheiate de guvernarea precedenta. Ca urmare a sistarii lucrarilor, termenul de finalizare a autostrazii, stabilit initial pentru anul 2012, a fost prelungit cu un an.

Potrivit unui protocol incheiat in februarie intre Ministerul Transporturilor si Bechtel, compania americana s-a angajat sa finalizeze in acest an 42 de kilometri din tronsonul Turda - Gilau si viaductul de pe tronsonul Suplacu de Barcau - Bors.

Ministerul Transporturilor va plati in acest an companiei Bechtel 420 de milioane de euro, in baza protocolului.

sursa:  capitalul.ro
Digg Google Bookmarks reddit Mixx StumbleUpon Technorati Yahoo! Buzz DesignFloat Delicious BlinkList Furl

0 comentarii: on "Premierul Boc a inaugurat primii 42 de kilometri ai Autostrazii Transilvania"

Trimiteți un comentariu

COMENTEZI ???? Foarte Bine, doar asa te vei remarca !