Hott Stuff !
Sustineti blogul, EFECTUATI o cautare !!!

joi, 10 decembrie 2009

Preţurile şcolilor de şoferi vor exploda de la începutul anului viitor

- Instructorii spun ca se vor scumpi consistent cursurile la scolile de soferi. Daca acum mai exista oferte cu 300 de lei, de la anul preturile vor ajunge chiar si la 1.500 de lei. Noua lege a transporturilor rutiere prevede ca fiecare cursant trebuie sa conduca cel putin 400 de kilometri.

.
Preturile scolilor de soferi vor sari in aer de la inceputul anului viitor. Noua lege privind transporturile rutiere, care va intra in vigoare de la 1 ianuarie, va forta scolile de soferi sa ridice preturile cu cel putin 25 la suta.
Astfel, daca in momentul de fata perioada de scolarizare costa, pentru categoria B, intre 700 si 1.000 de lei, de la inceputul anului viitor candidatii vor trebui sa plateasca peste 1.250 de lei pentru orele de teorie si practica.
“Preturile la nivel national in acest moment variaza in functie si de autoturismul pe care se efectueaza orele. Tarifele se vor mari incepind cu 1 ianuarie si va fi cuprins intre 1.250 si 1.500 de lei. Nu vor mai exista «oferte» cu 200, 300 sau 400 de lei scoala de soferi“, a precizat prof. ing. Adrian Cascaval, presedintele Federatiei Nationale Patronale a Formatorilor din Transportul Rutier (FNPFTR).
Acesta a precizat ca noul act prevede o serie de modificari in activitatea de pregatire a elevilor care vor forta scolile de creasca tarifele.
Elevii vor fi obligati sa parcurga orele de legislatie la care va fi prezenta obligatorie. In cazul in care candidatul lipseste la o ora aceasta trebuie recuperata. De asemenea in cazul cursurilor de terorie, numarul elevilor nu va trebui sa depaseasca 30 de elevi pe serie.
La pregatirea practica, «ora de conducere» a fost stabilita la 50 de minute, iar pe parcursul intregii perioade de scolarizare fiecare cursant trebuie sa conduca cel putin 400 de kilometri.
Din cele 30 de ore de practica, 10 vor fi folosite pentru manevre de indeminare, 18 pentru traseu, iar 2 ore vor fi alocate pentru conducerea pe timp de noapte.
In cazul scolilor care organizeaza cursuri pentru soferi profesionisti, acestea vor trebui sa aiba montate tahografe pe masinile scoala, sa aiba sala separat exclusiv pentru curs de “cunoasterea autovehiculului”. “Vor fi obligate sa faca orele pentru ca se vor verifica diagramele tahograf. Nu vor mai fi cazuri in care masinile vor sta in garaj. Pentru categoriile de profesionisti pretul ar putea ajunge undeva la 3.500 – 4.000 de lei”, a mai precizat presedintele FNPFTR.


Digg Google Bookmarks reddit Mixx StumbleUpon Technorati Yahoo! Buzz DesignFloat Delicious BlinkList Furl

0 comentarii: on "Preţurile şcolilor de şoferi vor exploda de la începutul anului viitor"

Trimiteți un comentariu

COMENTEZI ???? Foarte Bine, doar asa te vei remarca !