Hott Stuff !




Sustineti blogul, EFECTUATI o cautare !!!

sâmbătă, 12 decembrie 2009

Terenurile agricole din România pot deveni profitabile

Numai 22% din terenurile agricole detinute in prezent in România pot deveni profitabile, a declarat vineri (11 decembrie 2009), directorul general al companiei King Sturge, Radu Boitan, la o conferinta pe tema agriculturii.

“44% din proprietarii de terenuri lucreaza pe suprafete mai mici de un hectar si numai 22% din detinerile actuale pot deveni profitabile “, a afirmat Radu Boitan.
De asemenea, acesta a precizat ca 64% din fermele din România produc pentru consumul propriu. În ceea ce priveste preturile practicate pentru terenuri reprezentantii companiilor din sector considera ca diferentele dintre preturile practicate in România si cele din restul tarilor europene vor fi diminuate in viitor.
“În Austria un hectar agricol costa 10.000 de euro, in România un hectar costa 2.000 de euro, iar terenul este de foarte buna calitate. În Uniunea Europeana nu vor mai fi diferente de pret atât de flagrante”, a mentionat presedintele firmei Solproiect, Thomas Prader. De asemenea, acesta a precizat ca in acest context investitiile in terenurile din România constituie o oportunitate pentru companiile ce deruleaza activitati in acest domeniu.
Specialistii din imobiliare, energie si agricultura discuta vineri, in cadrul seminarului “Land Workshop”, despre una dintre cele mai actuale si evidente solutii pentru piata autohtona de profil, si anume terenurile arabile. În 2009, afacerile cu terenuri arabile au oferit oportunitati de investitii si dezvoltare cu mult superioare celorlalte sectoare din industria de imobiliare din România.
Unii specialisti afirma ca terenurile arabile sunt “the next big thing” pentru industria de Real Estate, datorita diversificarii ariei de utilizare a terenurilor arabile in ultimul an in Romania, aditionala intrebuintarilor clas ice legate de agricultura: energie (energia eoliana, solara si bio) si dezvoltare industriala (depozite, fabrici, parcuri logistice).
În cadrul Land Workshop se vor dezbate aceste noi utilizari si se va oferi o perspectiva asupra celor mai recente oportunitati de dezvoltare din domeniu. În plus, seminarul despre terenuri arabile se va concentra pe solutii si oportunitati. Seminarul este organizat de United, companie de marketing specializata pe proiecte de real estate, prima din România in acest domeniu.
Digg Google Bookmarks reddit Mixx StumbleUpon Technorati Yahoo! Buzz DesignFloat Delicious BlinkList Furl

0 comentarii: on "Terenurile agricole din România pot deveni profitabile"

Trimiteți un comentariu

COMENTEZI ???? Foarte Bine, doar asa te vei remarca !