Hott Stuff !




Sustineti blogul, EFECTUATI o cautare !!!

sâmbătă, 12 decembrie 2009

Florin Georgescu: O delegatie a FMI vine la Bucuresti

O delegatie a Fondului Monetar International soseste, luni (14 decembrie 2009), la Bucuresti, pentru discutii cu autoritatile române, potrivit prim-viceguverntorului BNR, Florin Georgescu.

Oficialii Fondului urmeaza sa aiba, pe parcursul saptamânii viitoare, discutii la Banca Nationala, la Ministerul Finantelor si o intâlnire la Presedintie, a precizat Georgescu.
Reprezentantul FMI pentru România si Bulgaria, Tonny Lybek, decla ca Fondul nu are fixate date exacte pentru misiunile urmatoare in România.
“Nu avem date fixate pentru urmatoarele misiuni, nici noi, nici Banca Mondiala. Suntem pregatiti sa venim când si autoritatile române sunt pregatite “, a spus Lybek, care a aratat ca Fondul trebuie sa discute cu un guvern format.
Acesta a afirmat ca masurile fiscale convenite cu autoritatile române in luna august pentru reducerea deficitului bugetar au intârziat din diverse motive, dar tinta de deficit pentru 2009 este de 7,3% din PIB si FMI presupune ca autoritatile române vor face tot posibilul sa atinga aceasta tinta.
“Un buget credibil pe 2010 va trebui sa respecte deficitul agreat de 5,9% din PIB. Apoi, in ceea ce priveste reducerea cheltuielilor bugetare, acestea trebuie sa fie realiste si sa poata fi realizate, iar veniturile sa poata fi incasate, conform prognozei economice. Bineinteles, trebuie respectate si toate celelalte obligatii pe care si le-a asumat România”, a precizat Tonny Lybek.
O misiune a FMI, Bancii Mondiale si UE s-a aflat la Bucuresti in perioada 28 octombrie – 6 noiembrie. Acordul de finantare, in valoare totala de 19,95 miliarde de euro, se intinde pe o perioada de 24 de luni. Fondul urmeaza sa vireze României 12,95 miliarde de euro, in opt transe. Restul sumei va proveni de la CE, BM, BERD si BEI, respectiv 5 miliarde de euro de la Comisia Europeana (CE), 1 miliard de euro de la Banca Mondiala (BM) si un miliard de euro de la Banca Europeana pentru Reconstructie si Dezvoltare (BERD) si Banca Europeana de Investitii (BEI).
Digg Google Bookmarks reddit Mixx StumbleUpon Technorati Yahoo! Buzz DesignFloat Delicious BlinkList Furl

0 comentarii: on "Florin Georgescu: O delegatie a FMI vine la Bucuresti"

Trimiteți un comentariu

COMENTEZI ???? Foarte Bine, doar asa te vei remarca !