Hott Stuff !




Sustineti blogul, EFECTUATI o cautare !!!

marți, 29 iunie 2010

Cresterea cursului de schimb este doar conjuncturala iar tendinta va fi de scadere

Cresterea cursului de schimb al leului este conjuncturala si nu este sustinuta de realitatea economiei romanesti, ci sta si sub efectul unor declaratii nefericite ale unor responsabili de la BNR, a declarat luni, in exclusivitate pentru Agerpres, presedintele-director general al firmei de consultanta si investigatii financiare Business Intelligence, Ionel Blanculescu, fost ministru delegat pentru coordonarea Autoritatilor de Control.

Scaderea cursului de schimb al leului fata de euro si alte valute "este conjuncturala, nu este sustinuta de realitatile economice romanesti, ci numai de anumite elemente legate de pierderea respectului in economia romaneasca, de lipsa predictibilitatii, relateaza Agerpres.
Evolutia de pe piata valutara este generata si de o declaratie nefericita din partea unui responsabil al Bancii Nationale, care a fost perceputa de mediul de afaceri ca venind nu din partea unei persoane private, ci a uneia cu o functie importanta in BNR, care poate avea anumite informatii, tocmai in virtutea pozitiei detinute. Ca atare, au aparut miscari de valute care au condus si ele la aceasta evolutie a cursului", a explicat Ionel Blanculescu.

Opinia presedintelui-director general al firmei de consultanta Business Intelligence este ca "acest curs nu va rezista prea mult. Plaja pe care va evolua cursul de schimb in perioada imediat urmatoare este o rezultanta a cresterii TVA, care este o taxa foarte importanta, intr-o perioada destul de nefasta, cand incasarile din TVA au scazut cu 9,2 la suta pe primele patru luni ale anului 2010 fata de aceeasi perioada a anului precedent si cu 22,2 la suta a anului 2008. Practic, asistam la marirea unei taxe care va duce la restrangerea consumului.

Avand in vedere faptul ca in Romania consumul se realizeaza pe baza produselor din import, restrangerea acestuia va avea si influente pe piata valutara.

Mai avem de a face si cu un aspect psihologic al scaderii consumului, deoarece reducerea salariilor pune o presiune psihologica asupra populatiei. Acesti factori, care vor concura la restrangerea consumului, vor avea efecte pozitive asupra cursului de schimb a monedei nationale", a concluzionat Ionel Blanculescu, care a subliniat ca sensul de evolutie a cursului este descendent, nu ascendent. "Eu vad cursul mediu in zona 4,2 - 4,25 lei/euro, nivel la care va reveni rata de schimb si unde se va situa destul de mult timp. Evident, variatiile pot ajunge la 4,15, pana la 4,30 lei/euro", a precizat fostul ministru al Autoritatilor de Control.

"Desigur", a mai spus Ionel Blanculescu, "sunt unii care acum castiga de pe urma faptului ca persoane din BNR fac declaratii nefericite. In aceeasi ordine de idei, nu inteleg de ce un alt responsabil al BNR estimeaza ca inflatia va ajunge la 10-12 la suta, pe baza unor analize, sa le spunem, empirice. Orice analiza corecta iti spune ca la o crestere de 5 la suta a TVA, inflatia nu va putea sa urce cu mai mult de 2-3 la suta, raportat la perioada de pana la sfarsitul anului. Daca se fac astfel de declaratii, este firesc ca se ajunge la vanzari destul de mari de lei.

Banca Nationala ar trebui sa se pronunte oficial si cu un mandat clar numai asupra politicii monetare a tarii, nu asupra celei fiscale sau bugetare", a mai adaugat Ionel Blanculescu.

sursa: capitalul.ro
Digg Google Bookmarks reddit Mixx StumbleUpon Technorati Yahoo! Buzz DesignFloat Delicious BlinkList Furl

14 comentarii: on "Cresterea cursului de schimb este doar conjuncturala iar tendinta va fi de scadere"

Anonim spunea...

fara link nu aveti voie sa preluati articole de pe capitalul.ro, ori corectati ori stergeti articolul. Este valabil pentru toate articolele preluate de pe www.capitalul.ro !

Info Romania spunea...

Link-ul a fost adaugat.

Unknown spunea...

Buna ziua, dorim sa va facem o propunere comerciala! Daca sunteti interesat trimiteti un e-mail la office@falvorotarybids.ro

radiowhisper.com spunea...

Buna Ziua!
Eu sunt Vlad, unul dintre membri Radio Whisper - un radio antimanele dedicat bloggerilor şi nu numai.
Am găsit întâmplător blogul tău, am citit câteva articole şi nu am vrut să ies înainte să te felicit – mi-a plăcut mult ce am găsit aici. Am fost atras de subiectele interesante si de originalitatea articolelor. Felicitari ! Noi promovăm la radio diferite articole ale bloggerilor, iar azi am promovat un articol de-al tău; am specificat sursa articolului şi am deschis şi un subiect pe baza acestuia. Dacă doresti, poţi să ne recomanzi orice articol, iar noi îl vom promova.
Ne-ar face plăcere să ştim că ai dori să ne susţii în acest proiect de radio şi să accepţi o eventuală colaborare.
M-am gândit aşadar să vin cu o propunere:
Pe Radio Whisper se difuzează toate genurile de muzică, exceptând manele şi piese necenzurate. Avem şi câteva emisiuni, ştiri etc. Ne-am propus să realizăm un proiect mare, iar pentru asta avem nevoie de susţinerea şi ajutorul tău şi al celorlalţi colegi bloggeri. Dorim să creăm o echipă cât mai complexă de oameni cu un talent aparte şi m-am gândit că poate ai vrea sa ni te alături şi să colaborăm (binenţeles, pe unul dintre domeniile care îţi place). Dorim de asemenea să îţi acordăm un scurt interviu. Pentru noi sunt importante ideile şi modul de a gândi al bloggerilor şi al ascultatorilor noştri.
Îti multumesc pentru timpul acordat, iar acum îti propun sa adaugi linkul sau bannerul nostru pe blogul tău şi să ne dai add la id-ul asculta.whisper sau un e-mail, tot la asculta.whisper@yahoo.com, pentru a discuta mai multe.

www.radiowhisper.com
Multumesc,
Cu stimă Vlad!

Evil spunea...

Salut! am cautat in tot blogul un formular de contact si nu am gasit, asa ca sper sa nu te superi ca incerc sa dau de tine printr-un comentariu. am vazut ca esti din Arges, ca si mine. vreau sa fac o pagina separata pe blogul meu cu cateva alte bloguri din judetul nostru, cu o descriere ampla etc. te-ar interesa? un fel de schimb de link-uri. imi doresc sa promovez blogosfera argeseana. te rog, nu ezita sa ma contactezi pe blogul meu. O zi buna!

plum media spunea...

Cursul va urca spre 5 lei/ 1 euro daca tensiunile politice vor continua

Anonim spunea...

Just want to say your article is as astounding. The clearness on your post is simply nice and i can suppose you're an expert in this subject. Fine with your permission allow me to clutch your RSS feed to keep updated with approaching post. Thank you one million and please carry on the rewarding work.

Also visit my web-site - best-retweet.com

Anonim spunea...

Genuinely no matter if someone doesn't be aware of afterward its up to other users that they will assist, so here it happens.

Here is my homepage - get-plus-followers.com

Anonim spunea...

UGG Australia has produced some unique and fun types in boots for girls
- Classic Stripe UGG Boots are really a perfect illustration of the.
Buy cheap UGG boots visit: When it comes to purchasing for the reason that,
world-wide-web retailers offer these with lower prices than those from local sellers.
And utilization in the preserving stratum inside knock-off is oftentimes a easy preventative pelage - not the genuine authenticated guy who are able to conflict users;
the development is her toes when her vernacular users of sea boots
check inside U.

Also visit my blog post ... http://www.jptoribachi.com/

Anonim spunea...

Many customers have stated that after they have ordered these counterfeit,
fake, imitation UGG's, they'd arrive in a very plain, brown box that
looked battered. There are numerous types for babies,
but the very top in the favorites list include:.
So you will get that shoes, clothes, even bags for youngsters has become more
exquisite than before.

Feel free to visit my weblog ルイヴィトン 財布

Anonim spunea...

If you disregarded the Ugg guidelines and wore your boots in water, or you
dropped liquid on your own boot, you might have stains along your boots.
The artist material moisture from you, ensure that it stays cold and dry.
What most are finding are imitation, fake UGG Boots.

Look into my site - tory burch

Anonim spunea...

There is much surprise this specific simply just released sorts are listed below: uggs estimates boots or shoes mayfair boot styles girls java Highkoo Microsof corporation 5450
fight-style exceptional. And recollection, they could
eventually be willful Worn tedium without situation,
so how the graduate can perform their job. So you can discover that shoes, clothes, even bags for
children has be exquisite than before.

Here is my web site - ルイヴィトン 公式

Anonim spunea...

UGG Australia has produced some unique and fun types in boots for ladies -
Classic Stripe UGG Boots really are a perfect illustration with this.

These types of Ugg Boots Clearance may be found in 2 colors from
the store at fine sand too as saying. Nevertheless, with super delicate
ease and convenience, increased desire, and wintertime season approaching, you'll be able to still discover some good provides.

Review my webpage - quotes.loosegame.com

Anonim spunea...

Cheap Burberry Handbags These furnishings can be a good choice.

And recollection, they could eventually be willful
Worn tedium without situation, so that the graduate can do their
job. Delicately wipe it employing a damp material, won't brush it fiercely that features a brush, don't melt
away these comfortable shoes with boiled water, and do
not use washing detergent and alkaline cleaning fluid
to wash it in the same time.

Feel free to surf to my web page ... http://www.elearnmaroc.org/user/view.php?id=50918&course=1

Trimiteți un comentariu

COMENTEZI ???? Foarte Bine, doar asa te vei remarca !