Hott Stuff !




Sustineti blogul, EFECTUATI o cautare !!!

miercuri, 25 noiembrie 2009

Depozitele populatiei si ale firmelor, in crestere, pentru a saptea luna consecutiv

Depozitele firmelor si ale populatiei la banci au urcat in octombrie cu 0,2% fata de septembrie la 162,06 miliarde de lei, fiind cea de-a saptea luna consecutiva de crestere, potrivit datelor publicate marti de Banca Nationala a Romaniei (BNR).
In octombrie fata de septembrie, depozitele in lei ale gospodariilor populatiei au scazut cu 0,7%, pana la 58,58 miliarde lei. Fata de luna similara a anului trecut, depozitele in lei ale gospodariilor populatiei au inregistrat o crestere cu 17,2% (12,4% in termeni reali).

Depozitele in lei ale persoanelor juridice societati nefinanciare si institutii financiare nemonetare s-au diminuat cu 1,8%, la 40,85 miliarde lei, fata de septembrie si au fost mai mici cu 1,7% (5,8% in termeni reali) fata octombrie 2008.

Economiile in valuta ale rezidentilor gospodarii ale populatiei si persoane juridice (societati nefinanciare si institutii financiare nemonetare), exprimate in lei, au crescut cu 2,5% fata de septembrie, la 62,63 miliarde de lei (exprimate in euro, depozitele in valuta au crescut cu 0,2%, la 14,58 miliarde de euro).

Comparativ cu aceeasi luna a anului precedent, depozitele in valuta ale rezidentilor exprimate in lei au crescut cu 27,5% (exprimate in euro, depozitele in valuta ale rezidentilor au avansat cu 8,7%), in timp ce depozitele in valuta ale gospodariilor populatiei exprimate in lei s-au majorat cu 28,4%. In euro, depozitele in valuta ale gospodariilor populatiei au crescut cu 9,4%, informeaza Mediafax.

Plasamentele in valuta ale persoanelor juridice (societati nefinanciare si institutii financiare nemonetare) exprimate in lei au inregistrat o crestere de 26,3% fata perioada similara din 2008 (exprimate in euro, depozitele in valuta ale rezidentilor persoane juridice au crescut cu 7,6%).


Sursa: http://www.capitalul.ro


Digg Google Bookmarks reddit Mixx StumbleUpon Technorati Yahoo! Buzz DesignFloat Delicious BlinkList Furl

1 comentarii: on "Depozitele populatiei si ale firmelor, in crestere, pentru a saptea luna consecutiv"

Anonim spunea...

S-a gandit romanu' sa faca economii, si sa nu mai arunce cu banii in stangs si-n dreapta, nu se mai obtin creditele chiar asa...

Trimiteți un comentariu

COMENTEZI ???? Foarte Bine, doar asa te vei remarca !