Hott Stuff !




Sustineti blogul, EFECTUATI o cautare !!!

sâmbătă, 5 decembrie 2009

Grup Servicii Petroliere, firma controlata de Gabriel Comanescu, a castigat contractul de circa 250 de milioane de dolari cu Gazprom mentionat de Basescu

Grup Servicii Petroliere, companie care face parte din grupul Upetrom, controlat de omul de afaceri constantean Gabriel Comanescu, este castigatoarea contractului amintit de presedintele Traian Basescu in cadrul confruntarii de joi seara cu contracandidatul sau, Mircea Geoana (PSD).

"Il informez pe cel proaspat intors de la Moscova din vizite subterane ca acum 2 saptamani trustul de constructii petroliere Constanta a semnat cu Gazprom constructia unei conducte submarine de 250 milioane de dolari intre Novossiysk si Soci, pentru racoradrea sistemului de gaze al Rusiei la Soci, unde se vor desfasura Jocurile Olimpice", a declarat presedintele joi seara .
Potrivit directorului de comunicare al Grup Servicii Petroliere, Radu Petrescu, contractul a fost semnat pe data de 19 noiembrie, iar valoarea exacta a acestuia este de 269 de milioane de dolari.

"Obiectivul proiectului este de a a asigura o aprovizionare stabila si fiabila de gaz pentru teritoriul Krasnodar a zonei de coasta a Marii Negre, inclusiv in orase precum Tuapse si Soci. Conducta Dzhubga-Lazarevskoe - Soci este de asemenea inclusa in Programul Obiectivelor Olimpice, aprobat de Guvernul Federatiei Ruse. Constructia de conducte de gaz va furniza aprovizionare stabila si neintrerupta de gaze a zonei de coasta Marii Negre din Caucaz, precum si imbunatatirea ofertei de gaze naturale a Soci, capitala Jocurilor Olimpice de Iarna din 2014", a spus Radu Petrescu, directorul de comunicare al Grup Servicii Petroliere.

Compania a inregistrat anul trecut o cifra de afaceri de circa 191,3 milioane de euro si un profit net de aproximativ 48,2 milioane de euro, mai mare de peste 16 ori comparativ cu castigul raportat in 2007.

Recent, Grup Servicii Petroliere, specializata in lucrarile de foraj marin, si-a extins portofoliul de activitati catre constructiile offshore in urma semnarii unui contract de tip bareboat (contract de tip leasing utilizat in industria navala - n.r.) pentru un vapor destinat acestui tip de lucrari cu o valoare de piata de circa 100 de milioane de dolari. Dupa o perioada de cinci ani, acest vapor va intra in proprietatea Grup Servicii Petroliere.

"Extinderea flotei cu o nava specializata de acest tip, unica in bazinul Marii Negre, este motivata de dezvoltarea industriei marine: activitati de foraj, operatiuni marine cum ar fi mutarile de platforme, operatiuni speciale sau constructii marine ca de exemplu lansarile de conducte submarine sau constructia platformelor fixe de productie", a explicat recent Petrescu.
Prin intermediul acestui vapor, GSP poate castiga intre 35.000 si 140.000 de euro pe zi in functie de complexitatea serviciilor pe care le livreaza. 

sursa:  Ziarul Financiar
Digg Google Bookmarks reddit Mixx StumbleUpon Technorati Yahoo! Buzz DesignFloat Delicious BlinkList Furl

0 comentarii: on "Grup Servicii Petroliere, firma controlata de Gabriel Comanescu, a castigat contractul de circa 250 de milioane de dolari cu Gazprom mentionat de Basescu"

Trimiteți un comentariu

COMENTEZI ???? Foarte Bine, doar asa te vei remarca !