Hott Stuff !




Sustineti blogul, EFECTUATI o cautare !!!

miercuri, 9 decembrie 2009

Logan Duster, al saselea model Dacia, va fi disponibil atat in versiune 4X2, cat si 4X4

Duster, al saselea model din gama Dacia, care va fi lansat in 2010, va fi disponibil atat in versiune 4X2, cat si in versiune 4X4, cu trei variante de motorizare, doua diesel si una pe benzina, transmite corespondentul AGERPRES.
"Dacia Duster va fi lansata in primavara anului 2010 in Europa, in Turcia si in Maghreb (Algeria si Maroc). Modelul va completa gama Dacia, aflata in expansiune pe majoritatea acestor piete. Incepand din iunie 2010, Duster va fi lansat, sub marca Renault, in Ucraina, in Orientul Mijlociu (Israel, Iordania, Siria, Liban), in Egipt si in unele tari din Africa", a anuntat marti Serviciul de relatii cu presa al Automobile Dacia.

La Mioveni vor fi produse vehiculele destinate tuturor acestor piete, atat sub marca Dacia, cat si sub marca Renault, insa va continua si productia celorlalte modele din gamele Logan si Sandero.

Uzina are in prezent o capacitate de productie de 350.000 de vehicule anual.
Modelul Duster va fi produs si in Brazilia, in uzina de la Curitiba, unde se mai fabrica modelele Sandero, Sandero Stepway si Logan, informeaza Agerpres.
"Vehiculele fabricate aici vor fi vandute in Brazilia, in Argentina, in Mexic si in Chile. Ulterior, Duster va fi industrializat si produs in Rusia, in uzina Avtoframos din Moscova", au mai anuntat reprezentantii Automobile Dacia.




Versiunea sportiva a modelului Duster, pilotata de Alain Prost, participa la probele, desfasurate pe gheata, ale competitiei Trofeul Andros 2009 - 2010, al carei start a fost dat la Val Thorens, in Franta, pe 5 decembrie.

Dacia Duster este, conform prezentarii oficiale, un model robust, fiabil si usor de intretinut, destinat clientilor care au nevoie in utilizarea cotidiana de un vehicul cu capacitati tot - teren reale. Cu o lungime de 431 de centimetri si o latime de 182 de centimetri, modelul are dimensiuni compacte, gabaritul permitandu-i sa evolueze atat intr-un mediu urban, cat si in utilizare off-road.

Designul Dacia Duster este specific modelelor 4X4. Caracteristicile principale sunt aripile largi, bandoul cromat al calandrului, bara de protectie masiva, garda la sol supra-inaltata si elementele de protectie a caroseriei.

"Dacia Duster este un 4X4 usor de utilizat, care nu este destinat exclusiv expertilor in sofatul off-road. Greutatea sa limitata la 1.180 de kilograme in versiunea 4X2 si 1.280 de kilograme in versiunea 4X4, combinata cu dimensiunile sale compacte, fac din Duster un vehicul deosebit de agil. Cu ajutorul unei comenzi unice si intuitive situata in habitaclu, la baza consolei centrale, soferul unei Dacia Duster poate selecta cu usurinta modul de tractiune al vehiculului", se mai arata in prezentarea oficiala.

In interior, Dacia Duster ofera locuri confortabile pentru cinci adulti, modelul asigurand ocupantilor acelasi nivel de spatiu interior ca Dacia Logan berlina. Portbagajul poate avea, in functie de versiune, o capacitate de pana la 475 de litri, iar cu bancheta din spate rabatata asigura un volum de depozitare de pana la 1.600 de litri.

Din punct de vedere al sigurantei, modelul Duster beneficiaza de sistemul ABS Bosch 8.1, echipat cu un repartitor electronic al fortei de franare (EBV) si cu asistenta la franarea de urgenta (AFU). In versiunea de serie este echipat cu doua airbag-uri frontale si de centuri de siguranta in trei puncte cu limitator de efort pentru locurile din fata.

In functie de versiune, mai sunt disponibile doua airbag-uri laterale pentru locurile din fata, care asigura o protectie suplimentara pentru ocupanti in cazul unui soc lateral.

Protectia anticoroziune se realizeaza prin injectare de ceara in cavitatile caroseriei si portierelor, etanseizare prin aplicare de mastic, folosirea de ceara complementara pe piesele mecanice ale bazei rulante si protectie ranforsata a bazei rulante si a pasajelor rotilor impotriva proiectiilor de pietris.

Dacia Duster va fi disponibila pe majoritatea pietelor europene cu o garantie de trei ani sau 100.000 de kilometri.

"Proiectul Duster s-a nascut pornind de la o constatare simpla: existenta in lume a unei nevoi reale pentru modele 4X4 incapatoare, robuste si abordabile, nevoie care este prea putin satisfacuta in prezent de oferta actuala. Pornind de la aceasta constatare, grupul Renault a decis sa dezvolte un model tot-teren, destinat in primul rand pietelor in plina crestere", au explicat reprezentantii Automobile Dacia.

sursa: Capitalul
Digg Google Bookmarks reddit Mixx StumbleUpon Technorati Yahoo! Buzz DesignFloat Delicious BlinkList Furl

0 comentarii: on "Logan Duster, al saselea model Dacia, va fi disponibil atat in versiune 4X2, cat si 4X4"

Trimiteți un comentariu

COMENTEZI ???? Foarte Bine, doar asa te vei remarca !