Hott Stuff !




Sustineti blogul, EFECTUATI o cautare !!!

sâmbătă, 13 martie 2010

Carburantii vanduti in unele benzinarii strica masina

Mare atentie la carburantii din benzinarii, deoarece iti pot strica masina. De multe ori, comerciantii afiseaza un produs pe panou, iar la pompa se vinde cu totul altceva.

Inspectorii ANPC au descoperit in urma unor controale neconcordante intre inscrisurile de pe panoul exterior de prezentare a carburantilor, de la pompa si din declaratia de conformitate.

Comisarii ANPC au verificat 414 statii de distributie a carburantilor, constatandu-se numeroase abateri, conform comunicatului de presa al ANPC.

La comercializarea carburantilor:

- neafisarea pretului (pe un panou sau la pompa) sau afisarea incorecta a pretului (afisarea valorii celei mai mici desi se comercializau doua tipuri de benzina si doua tipuri de motorina);
- neconcordante intre inscrisurile de pe panoul exterior de prezentare a carburantilor, de la pompa si din declaratia de conformitate (pe panoul exterior scria "motorina euro" si "benzina premium euro" iar la pompa era scris "motorina euro L diesel" si "benzina super plus fara plumb";
- comercializarea de benzina si motorina fara a fi insotite de elemente de identificare si caracterizare;
- comercializarea carburantilor fara specificarea temperaturii de filtrabilitate;
- comercializarea motorinei fara precizarea continutului de biocarburanti
- comercializarea carburantilor fara informatii privind aditivarea
- lipsa informatiilor privind afisarea a cifrei octanice la pompa.
Astfel de abateri au fost constatate la 171 de operatori economici din judetele Brasov, Caras-Severin, Bihor, Satu Mare, Suceava, Cluj, Neamt, Botosani, Gorj, Arad, Dolj, pentru care s-au aplicat 64 de amenzi contraventionale in valoare de 268 000 lei si 74 de avertismente.
 
sursa
Digg Google Bookmarks reddit Mixx StumbleUpon Technorati Yahoo! Buzz DesignFloat Delicious BlinkList Furl

1 comentarii: on "Carburantii vanduti in unele benzinarii strica masina"

administrator spunea...

Cu prilejul Sfintelor Paşti, BunaDimineataBarlad vă adre­sează tutu­ror urări de să­nă­tate, pace şi bucurie, împreună cu sa­lutarea pascală: Hristos a în­viat!

Trimiteți un comentariu

COMENTEZI ???? Foarte Bine, doar asa te vei remarca !